3 Mayıs 2014 Cumartesi

Kent - Tigerdrottningen



İsveç’in en önemli pop-rock grubu Kent 20. yılını devirmek üzereyken yepyeni stüdyo albümü ile semalarda beliriyor. Grubun 2007 yılında yayınlandığı Tillbaka Till Samtiden ile birlikte Synthesizer dozunu git gide arttırdığını biliyoruz. Bu 90lar ve 2000lerin ortalarındaki Kent severlerin alışmakta zorlandığı bir dönem oldu. Kent yine çok başarılı şarkılar yapmayı başardı ama albüm bütünlüklerinde sıkıntılar mevcuttu.

11. Stüdyo albümü Tigerdrottningen (Kaplan Kraliçe) ile Kent eski ve yeni tarzını birleştirme formulüne gitmiş. Albümün açılış şarkısı” Mirage” ilk duyuşta aşık olduğum ve tekrar tekrar dinlediğim bir parça oldu. Son yıllardaki en başarılı ve gösterişli Kent şarkısı olabilir. Son albüme göre albüm genelinde daha melodik bir yapı mevcut. Kapanış şarkısı “Dan Andra Sidan” (Diğer Taraf) Hagnesta Hill’deki Protector kadar dokunaklı bir parça. “Allt Har Sin Tid” (Her Şeyin Bir Zamanı Var) ilk dakikasının ardından enerjisiyle oldukça gaza getiriyor, işte synth bir rock parçasında böyle kullanılmalı dedirtiyor. “Innan Himlen Faller Ner” özellikle davul kullanımı ile bir zafer alayı havasında.

Her ne kadar sözlerini anlamasam da çevirilerine baktığımda Kent’in en politik albümü olduğu anlaşılıyor. Özellikle “La Belle Epoque” ‘u incelemenizi öneririm. Grubun son zamanlarda çıkardığı en eli yüzü düzgün ve bütünlüğü olan albümü Tigerdrottningen. Aynı zamanda yine son zamanlardaki en rock albümü. Müzik çalarınızda en az bir tur dönmesini tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder